Totalt antall sidevisninger

mandag 2. juli 2012

Oppskrift på ost & skinke horn


150 g Smør 6 dl melk1 pk gjær
2 SS fiberhusk
2 st salt
250 g Jyttemjøl ( Jeg bruker orginal blå)
450 g semper glutenfri mix ( Jeg blander grov og fin mix)

Fyll :
1 pakke revet eller skivet ost.
1 pakke skinke/hamburger rygg ( etter eget ønske )
krydder etter eget ønske. jeg bruker Oregano, paprika og Piffi krydder :-)

* Smelt smøret og ha i melk og varm til 37 Grader
* Visp inn gjær og fiberhusk og la det svelle i 5-10 min
*Ha i salt, sukker og mel
* Elt deigen godt i kjøkkenmaskin
* La deigen heve under plast til ca dobbel størrelse

* Del deigen i 2 deler
* Kjevle ut deigen til en pannekake med Jyttemel
* del den runde pannekaken i 6-8 snipper
* Legg så på en skive ost og en skive skinke sammen med krydder etter eget ønske
* Rull så disse snippene sammen til Horn.
* Etterheves i 25-30 min
* pensle med egg og strø litt revet ost og krydder oppå.

Stekes ved 225 grader i Ca 15 min. Kommer vel helt ann på hvordan ovn du har. se litt ann.

Denne oppskriften fikk jeg på en av de første bakekursene jeg var på - i regi av NCF :-) Slager!




Veldig gode synes jeg. Og egner seg til frysing :)

5 kommentarer:

  1. Prøvde denne oppskriften og de ble fantastisk gode! Selv etter de har vært fryst så var de som nystekt etter en runde i ovnen. Takk for at du deler oppskriften. Blir ikke siste gang jeg lager dette :)

    SvarSlett
  2. Så bra det falt i smak :o) Jeg synes også de er knall gode :)

    SvarSlett
  3. Det står jo ikke hvor mye sukker som skal i ?

    SvarSlett
  4. Svare det seg å tine i stekeovn framfor micro?

    SvarSlett
  5. Det har sneket seg inn en feil i oppskriften, jeg bruker ikke sukker :) Å tine de i stekeovn er like greit som micro :)

    SvarSlett